Slide Background

Op de maandag is de les verplaatst naar de 19.00 uur. 
Verder zijn er geen aanpassingen, zie het lesrooster

YIN Yoga is een populair middel om te onthaasten of stress te verminderen. De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; rekken van dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los.

In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. Het is dan ook het relatief rustige karakter, met meditatieve momenten, wat in een YIN yogales dat de meeste deelnemers aanspreekt. De les is juist zo lekker doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam.

De YIN Yoga bevordert onze algehele gezondheid en het gevoel van welzijn. Hierdoor voelen we ons evenwichtiger, geconcentreerder, meer ontspannen en heeft stress minder vat op ons.  YIN Yoga geeft ons handvatten om dieper te ontspannen en te ademen, waardoor onze vitaliteit toeneemt en ons zelfvertrouwen groeit. Bovenal gaat YIN Yoga over het naar binnen keren met aandacht, jij bepaalt waar je reis naartoe gaat, een momentje voor jezelf.

Sport EFFECT biedt daarom de mogelijkheid om eerst een proefles te ervaren zodat je kunt ontdekken of deze vorm van sport bij je past.