• Yoga
  • Hardlopen
  • Pilates
  • Yoga
  • Hardlopen

Herfstvakantie

Sport EFFECT wenst iedereen een fijne herfstvakantie toe. 
Geniet van je vrije tijd en kom gezond weer terug. Op zaterdag 20 oktober beginnen we weer!

WAAROM VAKANTIE GOED VOOR JE IS?
Er zijn legio argumenten om vakantie te vieren. Even weg van alle dagelijkse beslommeringen. Heerlijke lanterfanteren. Nieuwe plekken ontdekken. Lekker eten. Geen haast om op tijd te komen. Dan moet je niets en denk je: mañana, mañana. Doe je vooraldingen die je leuk vindt. Dat zorgt voor de broodnodige ontspanning en is een belangrijke reden om vakantie te hebben.

In je vrije tijd kan je even afstand nemen van al je dagelijkse verplichtingen. Zowel letterlijk als figuurlijk. Dat doet je goed. Je zorgt daardoor voor rust en ruimte in je hoofd. Nieuwe ideeën, inzichten en dergelijke komen dan vanzelf bovendrijven. Dus, heb je het gevoel vast te lopen? Op je werk of privé? Boek dan meteen een vakantie.

OF NEEM EEN MINIVAKANTIE

Natuurlijk zijn er ook mensen die niet op vakantie kunnen. 
Daarom heb ik nog een korte visualisatie voor je geschreven, die helpt om de zon bij jezelf te laten schijnen:

De zon

Ga zitten en sluit je ogen en stel je het volgende voor: Tussen mijn navel en mijn borstbeen schijnt een heldere zon.

Stel de zon voor als een soort gaslamp, die nu nog als een bescheiden pitje aan het branden is.

Adem nu traag en sloom in. Er is geen enkele haast.

Echter op het moment van uitademing verzamel je al jouw kracht en stel je voor dat je als een blaasbalg een enorm vuur wil aanwakkeren.

Met iedere uitademing gaat de zon krachtiger branden. Blaas krachtig en stel je tegelijkertijd voor wat je in jouw leven voor iets belangrijks wil realiseren.

Na het stoppen van de oefening blijft de zon krachtig stralen.

Ons aanbod

Hardlopen - Power Walking

Hardlopen - Power Walking

Hardlopen en Power Walking zijn een goede manier om je conditie op te bouwen en te behouden. Daarnaast hebben ze meerdere positieve bijwerkingen zoals een verbeterde weerstand.
In elke training komen diverse trainingsvormen aanbod gecombineerd met oefeningen die gericht op uithoudingsvermogen, de looptechniek en een sterke core.

Lesrooster

Pilates

Pilates

Pilates is voor eenieder die bewust met zijn of haar lichaam wil omgaan, zijn of haar spieren in balans wil brengen, de houding wil verbeteren en zichzelf fitter wil gaan voelen. De methode is uitgegroeid tot één die onder andere door artsen, fysiotherapeuten en chiropractors wordt erkend. Het is een doeltreffend preventief hulpmiddel en kan als revalidatie worden gebruikt na het beëindigen van reguliere behandel methoden.

Lesrooster

YIN Yoga - Meditaite

YIN Yoga - Meditaite

YIN Yoga en Meditatie zijn populair middelen om te onthaasten en beter met stress om te gaan. De houdingen die je bij deze ontspannen vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. In de meditatie train je de aandachtsspier waardoor de gedachtestroom op de achtergrond komt te staan. Zo leer je het hoofd 'uit' te zetten.

Lesrooster