• Header YIN Yoga

YIN Yoga

YIN Yoga en Meditatie zijn populair middelen om te onthaasten en beter met stress om te gaan.

YIN Yoga is een vorm van yoga waarbij de houdingen die je aanneemt vooral gericht zijn op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; rekken van dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. 

In YIN yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. Het is dan ook het relatief rustige karakter, met meditatieve momenten, wat in een YIN yogales dat de meeste deelnemers aanspreekt. De les is juist zo lekker doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam.

In de Meditatie train je de aandachtsspier waardoor de gedachtenstroom op de achtergrond komt te staan.
Zo leer je het hoofd 'uit' te zetten.

Beide vormen bevorderen onze algehele gezondheid en het gevoel van welzijn. Hierdoor voelen we ons evenwichtiger, geconcentreerder, meer ontspannen en heeft stress minder vat op ons.  Het geeft ons handvatten om dieper te ontspannen en te ademen, waardoor onze vitaliteit toeneemt en ons zelfvertrouwen groeit.  
Bovenal gaat et over het naar binnen keren met aandacht, jij bepaalt waar je reis naartoe gaat, een momentje voor jezelf.

 

YIN YOGA groepslessen

De groepslessen van Sport EFFECT zijn bijzonder door de kleine groepen, persoonlijke benadering en maatwerk begeleiding. Door de persoonlijke aandacht zijn de lessen ook uitermate geschikt voor mensen met lichamelijke klachten of blessures. Dit geldt voor jong en oud.

Eerst ervaren of het de beweging is die bij jou past? Vraag een proefles aan.

Proefles

Of schrijf je in.

Inschrijven