Slide Background

Kruiden en specerijen hebben de grootste antioxidant-capaciteit van alle voedingsstoffen en bevatten vaak stoffen om ons lijf te beschermen en te ondersteunen. Je kunt je weerstand dus makkelijk ondersteunen met een lekkere kruidenthee! 
Ook heel lekker koud, dan heeft deze thee nog een verwarmende werking!

Gember
Kurkuma
Zwarte peper
Sinasappel
Citroen

Alles kun je naar eigen smaak in hoeveelheid variëren, denk aan munt, honing, kaneel ed..

BEREIDINGSWIJZE
Kook het water en giet het in de kan. Voeg de ingrediënten toe aan het kokende water.

Interessant om te weten is wat de werking is van de ingrediënten

GEMBER
Gember kan helpen tegen maagklachten, misselijkheid, het stimuleert de bloedcirculatie en werkt ontstekingsremmend. Daarnaast helpt het om je concentratie te vergroten en bleek uit recente onderzoeken dat het een anti diabetisch effect heeft.

KURKUMA 
Kurkuma is ook wel bekend als geelwortel of koenjit. Het wordt veel in de Indiase keuken gebruikt als specerij.
Daarnaast heeft kurkuma een ontstekingsremmende werking en is het een sterke antioxidant die vrije radicalen (dat zijn ziekteverwekkende deeltjes) opvangt en neutraliseert. In Azië wordt het middel vaak als pijnstiller gebruikt.

ZWARTE PEPER
Peper is lange tijd een traditioneel medicijn geweest tegen constipatie, diarree, oorpijn,  hart-en vaatziekten, hernia, heesheid, indigestie, insectenbeten, slapeloosheid, gewrichtspijn, leverproblemen, longziekten, orale abcessen, zonnebrand, tandbederf en kiespijn. Stimuleert het centrale zenuwstelsel en bevordert de alertheid.
Kauwen op zwarte peper kan een keelontsteking verhelpen.

SINASAPPEL- & CITROENSCHIL
De schillen zijn verwarmend en bevorderen de werking van de lever. Het helpt je immuunsysteem, is antiseptisch, vermindert slechte adem, en is een goede bloeddrukregelaar.

Zie ook onze Dennenthee